Motivationen, var är du?

Tenta i kemi imorgon. Dåligt självförtroende. Död skalle. Svidande ögon. Wish me luck!

Jag kan i alla fall glädja mig åt den enormt goda fläskfilén Linus lagade idag. Den gjorde min dag.


Help! I have a partner who snores.

Jag har ju glömt berätta att jag har fyndat världens bästa uppfinning. Den är så simpel men ändå förjävligt praktisk. Jag kommer inte ihåg vad den heter eftersom jag slängt förpakningen, men vi kan kalla den för "snarkpropp". Ja, många vet ju att jag snarkar ibland (läs alltid) och den här grejen fungerar verkligen. Nu slipper Linus vrida och vända hela natten. Mitt bästa köp nånsin! Linus tyckte att den såg så bekväm ut att han var tvungen att prova en han med.


snö, mycket snö

Här i Umeå är det rena rama stormen just nu och snön bara vräker ner. Jag sitter och funderar på hur jag ska ta mig till skolan. Kanske att jag försöker ta en genväg genom skogen där det inte borde blåsa så mycket, kanske att jag springer ut på storvägen och försöker lifta eller kanske att jag skippar skolan helt och hållet.
          Det första förslget skulle mest troligt inte fungera på grund av all snö som finns där inne, skulle ta en evighet att ta sig igenom. Det andra förslaget är jag för feg för att utföra, man kan ju aldrig vara säker på att det inte är en mördare, våldtäktsman eller både ock i bilen som stannar. I värsta fall skulle väl ingen bil alls stanna för mig. 
          Det lutar mest åt det tredje förslaget, men nackdelen då är att Evelina kommer att "ligga steget före" i kemiplugget. Det vågar jag inte riskera. Tävling på hög nivå. Jag får helt enkelt sopa mina förslag och ta mig till skolan på det vanliga viset, genom den trafikerade cykelvägen och alla hala fläckar under snön. Jag ber till gud att jag håller mig på fötterna hela vägen.


Kändis.

Idag var självaste Blondinbella på besök i Umeå. Hon föreläste om hennes liv och hur hon har tagit sig så långt med bloggen. Blev positivt överaskad över vilken intressant person hon egentligen är. Mycket bra föreläsning och en mycket bra talare. Ett stort + till Blondinbella.

Vi fick till och med en snygg bild:

Jag ser ut som en liten smurf där bredvid.


Resultat.

Alla mina hopp om en lyckad frisör karriär försvann direkt jag la ner saxen och tittade på resultatet. Jag hade lyckats klippa vikar!?


Jag försökte snabbt rätta till den enormt stora tabben samtidigt som jag behöll lugnet för att inte oroa kunden (Linus). Efter tillrättningen blev det såhär:

Som ni ser så har jag bara rufsat till luggen lite så inte dom där stora "hålen" syns. Nu är det bara att hålla tummarna att han inte märker nåt.



Det är bara att ring mig när du vill ha en snabb och billig klippning, tummen upp!


Alla har väl en frisör i sig?

Nu tar jag ett stadigt grepp om kökssaxen för att få känna lite på frisörsyrket. Kanske något för framtiden. Linus agerar försökskanin. Ska det bära eller ska det brista?

tomt.

tomt


Happy New Year.


Julfirandet är över och Frida har ökat några kilo i vikt. Men det är väl sånt som hör till med all god julmat. Man sitter bara och vräker medan fettet lagras. Men nu när det är runt minus 20 grader ute så är det bra att ha lite hull som värmer. 

Julafton firades hemma med familj och vänner. Även Linus kikade förbi där mot kvällen. Fick en mycket fin klänning av honom. Den satt som smäck. Lite senare for vi till Svappavaara och drack exklusiv champagne från Paris. Måste nog säga att priset spelar roll i alla fall. Jag som alltid köper det billigast möjligast men även det slinker ju ner.

På juldan var vi ett gäng på ferrum och åt middag. Tyckte det var lite snålt med mat (kanske för att jag är van att äta mig proppmätt) men det var i alla fall väldigt smarrigt. Efterrätten gillades mest, cheesecake!



Under mellandagarna var jag, Linus och mamma till gruvtrollets lekland med ungarna. Jag förstår inte hur barn kan ha sån energi. Själv orkar man hoppa i det där hopptältet nån minut och sen är man helt färdig. Det jag gillar mest med gruvtrollets lekland är dom oranga sofforna som man kan slappa i medan ungarna springer omkring som galna höns. Dom har till och med utrustat dom med filtar så man slipper frysa. Ett stort +!





På nyårsafton var vi i Svappavaara. Vi åt mycket god mat och smällde raketer. Uffes värstingraket för 300 spänn, även kallad "den stora bomben", var inte så häftig som vi trodde. Uffe tände på och vi alla sprang bakåt för att ta skydd och väntade på en förjävla smäll men det enda vi såg var en vanlig raket och ett högt poff.


RSS 2.0